On-line Енциклопедії, довідники, словники.

Мегаенциклопедія Кирила і Мефодія - Мегаенциклопедія, яка містить енциклопедичні дані з 10 онлайнових енциклопедій Кирила та Мефодія. Мегапошук за такими енциклопедіями: універсальною, автомобільною, озброєнь, домашніх тварин, здоров’я, кіно, кулінарії, музики тощо. 130 000 статей та 30 000 ілюстрацій.
РУБРИКОН ® - Великий енциклопедичний ресурс. Колекція довідково-енциклопедичних видань, каталог анотованих ресурсів Інтернету. Можливість одночасного пошуку в енциклопедіях та ресурсах Інтернету. Щоденний календар історичних подій . Прапори країн світу.
Російська Інформаційна Мережа. Словники - Комп’ютерні бази даних, що містять Великий енциклопедичний словник, словник В.І. Даля, орфографічний словник С.Ожегова, спеціалізовані енциклопедичні словники (медичний, фінансовий та інші).
Glossary Commander. Служба тематичних тлумачних словників - Можливість отримати тлумачення не тільки одного терміну, але й цілої предметної області. Глосарій на тему, що вас цікавить. Є алфавітний перелік глосаріїв, тематичний перелік статей та тематичний навігатор
Енциклопедія «Кругосвет» - Енциклопедія дає можливість здійснювати пошук за такими категоріями: історія, гуманітарні науки, культура та освіта, медицина, наука та техніка, науки про Землю, країни світу, спорт.
Електронні словники - Сайт на якому можна знайти такі енциклопедичні видання: Великий енциклопедичний та історичний словники. Енциклопедії: міфи народів світу, музична, тварин, нумізматична тощо
Словники - Тут можна отримати доступ до найрізноманітніших універсальних і тематичних енциклопедій, словників різних мов зібраних в єдиному інтерфейсі.
Портал українця - Відстані між містами(On-line розрахунок для обласних центрів України, обласні центри України у вигляді таблиці, Європейські столиці); Телефонні довідники; свята і роковини (Свята в Україні. Поточний рік. Релігійні свята в Україні. Святкові дні у країнах світу. Назви річниць весілля; Одиниці виміру (Переведення англійських та американських мір до метричної системи. Префікси та множники, які утворюють кратні десятичні одиниці). Час (Часові зони (пояси) світу). Харчові продукти (Кількість калорій продуктах і напоях. Класифікація харчових добавок. Заборонені й небезпечні харчові добавки ) Знаки та символи на одязі (щодо прання, прасування, чистки, тощо). Коди EAN (штрих - коди). Принцип кодування, список країн
Українська Вікіпедія - Українська „ВІКІПЕДІЯ ( Wіkіpedіa )” - це відкрита багатомовна онлайн-енциклопедія, де будь-який користувач може редагувати існуючі статті і додавати власні. Близько 100 мов та велика кількість статей різноманітної тематики (Україна, наука, культура, тощо).
Everyday: Універсальний онлайн-довідник - Довідковий пошуковий ресурс. Пошук здійснюється за такими рубриками: космос; земля та луна; біосфера; знаки; час; історія; суспільство; споживач; харчування; здоров’я; спорт; держави-члени НАТО, ООН, ЕС; дійсні та повні імена видатних людей; динаміка зміни кількості населення Землі/

Інтернет-ресурси для дітей

Кращі інтернет-ресурси від української асоціації працівників бібліотек для дітей
http://www.kinder.ru/ - Каталог дитячих ресурсів (Інтернет для дітей)
http://mults.spb.ru – Ресурс для перегляду дитячих мультфільмів
http://www.deti.fm – Сайт дитячого радіо
http://detstvo.ru/library - Сайт дитячої літератури
http://shishkinles.ru – Сайт для тих, хто полюбляє дитячі казки
http://www.englishforkids.ru – Для тих дітей, які вивчають англійську мову
Сайт для школярів
Веб-ландия. Страна лучших детских ресурсов

Батькам.Інтернет-ресурси

В даному розділі ми пропонуємо перелік найцікавіших та найпопулярніших сайтів для батьків та їхніх дітей, які допоможуть вам знайти відповіді на всі питання, які Вас зацікавлять, зроблять життя цікавим та пізнавальним:
Кращі інтернет-ресурси від української асоціації працівників бібліотек для дітей
http://www.solnet.ee/ – Дитячий розважально-пізнавальний портал «Солнышко». Для дітей – розваги (ігри, мультфільми, казки, розмальовки) та корисні матеріали («Чомучка», поради Поварешкіна, оповідання про звірят, уроки хороших манер). Для батьків та педагогів, що шукають інформацію в Інтернеті, - маса віршиків та загадок, зібраних за темами, прислів’я, сценарії до дитячих свят.
http://www.lukoshko.net/ - Кошик казок. Сайт пропонує казки, вірші та оповідання для дітей. Тут можна знайти російські народні казки та казки інших народів світу, оповідання про тварин, вірші та пісні для дітей.
http://www.raskraska.ru/ - Розмальовка. Інтернет-студія Олександра Бабушкіна. Тут можна знайти для малюка будь-який малюнок для розмальовки та його друку в чорно-білому варіанті, щоб дитина змогла розмалювати обрану картинку. Всі розмальовки надаються безкоштовно.
http://www.fw.ru/index.html – Інтернет-система «Мир семьи». На сайті – різнобічна корисна інформація з питань сім’ї та сімейної політики: база даних російських та зарубіжних організацій, які ведуть діяльність у галузі сім’ї та сімейної політики; законодавство про сім’ю; аналітичні матеріали; журнал «Мир семьи»; сімейний клуб.
http://detstvo.ru/ - Дитинство. Сайт для дітей, пап і мам. На сайті містяться електронна дитяча бібліотека, кулінарна книга, пісні та казки. Крім того, можна прослухати он-лайн програми дитячого радіо.
http://www.kindereducation.com – "Дошколёнок". Електронний журнал для дітей та батьків, на сторінках якого опубліковані матеріали для навчання, виховання та розваги для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, зібрані за тематичними розділами: розвиток мовлення, веселе рахування, образотворча студія, психологія, ігри та конкурси, будь здоров. На сайті також можна передплатити розсилання «1оо розвиваючих та навчаючих ігор для дітей».
http://talant.spb.ru – Розвиток талантів. Сайт Товариства раннього дитячого розвитку, що створюється психологами, журналістами та педагогами і містить різноманітні матеріали для батьків, котрі цікавляться питаннями раннього навчання та розвитку дітей.
http://www.babylib.by.ru/ - Бібліотека маленького генія. Сайт пропонує статті, тексти книжок та різну інформацію про Ранній розвиток дитини. Є тематичні доробки за методиками Н.О. Зайцева, Б.П. Ніктіна, М. Монтессорі, Г. Домана, Р. Штайнера, В.П. Тюленева.
http://edu.rin.ru/preschool/index.html – Дошкільна освіта. Сайт рекомендується батькам, дошкільнятам, вихователям дошкільних освітніх закладів. Тут можна знайти багато корисної інформації з виховання та навчання дітей від народження і до 7 років. Каталог літератури, ігор, посилання на інші ресурси для дітей.
http://ranneerazvitie.narod.ru/almanah – Альманах «Ранній розвиток». Сайт створений батьками, які прагнуть максимально розвивати дані дитини не тільки в якійсь одній галузі, а виховати гармонійну людину. Публікації альманаху містять аспекти раннього розвитку дітей і поділені на розділи, що відповідають різним віковим категоріям.
http://azps.ru/baby/index.html – До і після трьох. Сайт присвячений дошкільному вихованню, в особливості – ранньому розвитку. Він побудований у вигляді довідника, збірки занять, в тому числі вправ, які можна проводити з дітьми, за темами – читаємо, думаємо, рахуємо, мовлення, оточуючий світ, рухаємось, комп’ютер, образотворче мистецтво.
http://doshkolnik.ru – Дошкільнята. Цей сайт – для сімей, для батьків та дітей. Сайт про те, як виховувати дитину, як навчитися знаходити з нею спільну мову. Багато цікавої інформації для дітей: казки, вірші, розумні задачки, пізнавальні статті. На сайті представлена також велика колекція сценаріїв – шкільних і до різних свят.
http://wunderkinder.narod.ru – Вундеркіндер. На сайті пропонуються матеріали, необхідні для навчання і розвитку малюків. Матеріали представлені у вигляді комп’ютерних презентацій (слайдів), які можна роздрукувати на папері, а також захоплюючих Flash-мультиків та ігор. Матеріали з мови, математики, читання, вивчення оточуючого світу, біології, історії, малювання, пропонуються для навчання дітей вдома, у садка, в початковій школі.
http://www.metodikinz.ru - Методики Н. Зайцева. Офіційний сайт. Навчання читанню, математиці, англійській мові. Подається перелік та опис посібників, відгуки про методику педагогів та батьків, публікації про методику.
http://www.detskiysad.ru/ - Дитячий сад.ру. Інформаційно-освітній ресурс, на сторінках якого можна знайти відомості про фізичне виховання дітей, про основи дитячої гігієни, про призначення дитячих ігор у виховному процесі, про трудове виховання дітей, про організацію святкових ранків в дитячому садку, про деякі дитячі захворювання та про багато іншого. Матеріали сайту стануть у нагоді не тільки молодим батькам, але й студентам, вихователям і методистам дитячих садків.
http://www.skazochki.narod.ru - На сайті цікавий матеріал: російські казки та казки народів світу, сучасні обробки класичних казок, ілюстровані і звукові казки, пісні для дітей і слова цих пісень, загадки в малюнках, загадки Г. Остера, мультфільми та пісні з них.
http://www.dedushka.net - Бібліотека–путівник по дитячій літературі. Містить інформацію про дитячі книги різних авторів. На сторінках багато цікавих казок різних народів світу і відомих казкарів. У цікавому світі, де тварини поводять себе як люди, де звичайні люди здійснюють великі подвиги і одружуються на принцесах, добро і любов завжди перемагають зло.
http://www.posnayko.com - Дитячий пізнавально-розважальний журнал «Пізнайко».
Журнал "Санька"
Дитячий журнал «Ухтышка» — перший в Україні товстий глянцевий дитячий журнал. На сторінках журналу цікаві статті, конкурси та вікторини.

Інтернет-ресурси для бібліотекарів

http://www.nbuv.gov.ua – Національна бібліотека ім. Вернадського
http://zakon.rada.gov.ua – Законодавство України
http://mars.udsu.ru – Міжрегіональний аналітичний розпис статей
http://www.sigla.ru – Сігла – портал міжбібліотечної інформації

Електронні бібліотеки

Электронная библиотека Пупсика
Либрусек
КГБ
Електронна бібліотека української літератури
Українська бібліотека
Книги скачать и читать
Bookland
Чтиво
«Відкрита книга» - це електронна бібліотека класики української, російської та світової літератури в різних форматах, які читаються практично кожним пристроєм та програмами для читання. Наразі прочитати та скачати можна лише книги з української літератури, решта сторінок – на стадії розробки. Розробники обіцяють, що російські книжки з’являться в них уже в березні 2012 року, а світові шедеври – у вересні.

Кiлькiсть переглядiв: 811

Коментарi